Snorkelen

Bij de AGA DIVERS kan je ook snorkellessen volgen.

snorkeling_baliWat is snorkelen en vooral wat houdt dat in?
Als je veel van zwemmen houdt en je bent nog niet (helemaal) aan duiken toe is snorkelen een prachtige manier om te genieten van het onderwaterleven.

Goed snorkelen lijkt heel makkelijk maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Uit ervaring kunnen we zeggen dat hoe beter je leert snorkelen hoe meer je ontspannen bent in het water en hoe meer je kan genieten van al het moois dat het
onderwater leven biedt.
Je leert onder andere hoe je al snorkelend naar de bodem kan duiken en hoe je moet afblazen als je weer boven komt zodat je geen water binnenkrijgt.

Snorkelen is een rustige sport waar je NIET echt moe van wordt. Het is rustig kijken onderwater,snorkelen,1 af en toe even naar beneden gaan om al het moois nog beter te kunnen zien en daarna aan de oppervlakte weer heerlijk rustig verder ‘peddelen’ op zoek naar……???

Hoewel er ook in Nederland mooie plekken zijn, zal je meestal gaan snorkelen in de warmere landen, daar is het water meestal een stuk helderder maar moet je wel oppassen dat je niet verbrandt op de schouders.
Snorkelen met een T-shirt aan is dan ook wel zo verstandig.
Snorkelen….het is echt genieten van de schoonheid onderwater.
Wat kan je zoal zien; natuurlijk vissen, planten, torren, kevers en nog veel meer mits je je ogen goed open houdt.

  1. Natuurlijk dat het masker(snorkel / duikbril ) goed op het gezicht past, zorg  er altijd  voor dat er geen haren tussen bril en gezicht gaat zitten want dat kan lekkage geven.
  2. Het kromme pijpje dat snorkel heet, moet goed in je mond zitten, de pijp mag niet te kort zijn maar ook niet te lang want dat bemoeilijkt het ademhalen en het uitblazen van water.
    LEVENSGEVAARLIJK zijn snorkels met een balletje op het uiteinde, dit zou het water moeten tegenhouden maar in de praktijk werkt dat niet en gebeurt het regelmatig dat het balletje op de opening blijft kleven waardoor je kan stikken of juist heel veel water binnenkrijgt.
  3. de vinnen moeten zeker niet te strak of te los zitten, meestal is het dezelfde maat als je schoenmaat maar voor de zekerheid is het goed om ze altijd eerst even te passen.

Zo dat zijn dan al een paar dingen en we zijn nog steeds niet in het water.

snorkelWat gaan we je leren tijdens onze snorkellessen?
Natuurlijk dat onze bril / masker niet gaat beslaan maar daar zijn een paar trucs voor.
Belangrijk is vooral de techniek van hoe lig je in het water en hoe maak je de beenslagen.We gaan je bijvoorbeeld leren om vanuit de heupen de slagen te maken en om niet te gaan “fietsen”, we leren je een hoekduik te maken en hoe je je snorkel leeg blaast.
Doordat je dit alles moet leren bouw je gelijk aan je conditie en als alles goed gaat, en je bent al wat verder, dan kan je misschien wel een baantje onder water zwemmen.
Lijkt dit je allemaal leuk en heb ik je enthousiast gemaakt? Kom dan gerust op de vrijdagavond vrijblijvend even langs en wij laten je zien wat we allemaal zo doen. Uiteraard kan je bij ons niet alleen leren snorkelen maar geven we ook duiklessen misschien iets voor jou?

losse les pakket
Snorkel cursus 10 lessen a € 5,00 € 45,00 (€ 5,00 korting)

Bij de cursus snorkelen word er naoptie-3-dagje-snorkelen
afsluiting van de cursus een snorkel-certificaat uitgereikt.
Als je het geweldig vindt binnen onze vereniging, dan kan je na het afsluiten van je cursus een proefduik maken.
En misschien schrijf je, je dan in als lid van de AGA Divers, en ga je verder als beginnende 1* (junior) open water duiker.

Minimale eisen snorkelen:

  • Zwemdiploma B
  • Leeftijd 11 jaar

Wij zijn op vrijdagen vanaf 20:30 tot 23:00 uur in het zwembad te vinden.

Wij hopen je snel te zien in het zwembad.