Het dagboek van Frans

Dinsdagmorgen.01 02 2012

Het is erg vroeg dat ik uit het bed stapte 05.00 uur en moest me klaar maken voor de operatie aan mijn enkel. Ik had een afspraak om 07.00 uur in het Flevo ziekenhuis. Maar ja je kent me ik wil altijd op tijd wezen dus om 06.30 uur stond mijn buurvrouw  met haar Fort Kvoor de deur en konden we instappen(wurmen) ik ging achter in zitten  dat kon nog duss. Wij naar het ziekenhuis en ik werd door haar om 6.45 uur afgezet Het is wel lief van haar dat ze me weg bracht. bedankt buf en Syl en ik liepen het ziekenhuis binnen en ik melde me aan. De mevrouw van deze balie bracht me al aardig op weg waar ik moest wezen en wij naar boven. Op zaal waren twee  zusters mijn bed in orde aan het maken,De ene zuster zei op schieten meneer Backer u moet meteen naar de OK,Ik zei huh ik dacht dat het nog even duurde,maar nee gauw mijn kleren uit doen en het bekende OK schort aan trekken en het bed in,ik kon nog net zeggen tegen Syl via nou tot straks he en weg was ik. Beneden kwam ik in een ruimte waar nog 4 bedden stonden en er kwam een aardige man aan die  vertelde wat hij ging doen,ik kreeg wat medicijnen en moest naar vroren bukken,terwijl hij wat vertelde ging de naald al in mijn rug en was hij al klaar voordat ik er echt erg in had,Ook kreeg ik een infuus op mijn hand en daar werd wat zoutwater  toevoeging  aangesloten en morfine .ik werd naar binnen gereden en zag  mijn slager al staan,grappig  zei ik moet ik de schroeven alvast  vast houden,en mag ik mee kijken,Tuurlijk neem eerst dit tablet in en dan……Ik slikte het in en hup weg was ik.(jammer)ik werd naar ongeveer 1.30 weer wakker op de uitslaap kamer. ik keek in het rond en zag mijn  manneke die me had ingespoten en vroeg is alles goed gegaan Ik denk het wel  zie je je tenen nog Ik keek en zei ja nou dan  zijn die niet weggehaald gefeliciteerd We moesten alle bij  lachen en hij gaf het teken dat ik naar  de zaal mocht. Ik werd naar boven gebracht en daar stond de eet kar al klaar dus was ik mooi op tijd om aan te schuiven,ik bestelde 3 bruine boterhammen ,1 kop soep,een krentenbrood en kop koffie,glas jus en een glas karnemelk ze keken me aan van waar laat je het. Nou gewoon in mijn maag he.  Naar het eten  was het even bekijken  hoe ver de verdoving was uitgewerkt Nee dus ik was nog verlamt  van onder een raar gevoel een paar billen die aanvoelen als bubbeltjes plastiek en een bovenbeen die net naar een leverworst gevoel gaf,maar mijn tenen laten bewegen dat ging niet. Sylvia kwam al aangelopen en er werd natuurlijk het een en ander  met elkaar besproken en vooral hoe het was gegaan. Langzamer hand kwam het gevoel terug en kon  ik mijn tenen weer bewegen,ook het gevoel van mijn voet zette op dus moest ik op het knopje drukken zodat ik via de infuus  de morfine(pijn stiller) in kon brengen elk 7 minuten kon je dat doen,Gelukkig was dat eerst niet nodig,Sylvia ging weer naar huis en daar waren er weer mensen die kwamen kijken ,Daniella,Jim en Tatiana,Bas en Mijn maat Marcel en Beer Erik. Ik was lekker aan het babbelen en mijn voet deed even raar er kwam bloed via mijn hiel eruit ,De broeder deed er nog een lading verband om en dacht zo klaar,maar nee ik tilde mijn been op en er kwam een straaltje bloed uitgelopen en daar was broeder suresa  er weer en zei dat is niet ok  we gaan het opnieuw verbinden en dat deed hij dan ook. Het werd later en later en mijn voet deed steeds meer pijn(door het uitzetten van mijn voet in te nauwe inlegbed) dus ik maar op het knopje drukken ,maar de pijn werd er niet minder(druk) en toen Marcel en Erik weg waren gegaan zei me dochter Tatiana zou ik maar de broeder bellen ,je heb te veel pijn he,Ja  er was zoveel druk op het gips ,ik zou de nacht niet lekker doorkomen,De zuster belde naar beneden  of ik nog even langs kon komen en dat het wel echt nodig was. Met gierende banden werd ik naar de gips kamer gebracht en daar stonden  de arts en gipsbewerker al klaar en werd mijn gips er af gehaald Toen deze was verwijderd kwam er meteen rust over mijn voet en was de druk weg,Heerlijk geen druk gevoel meer Ze deden meteen een gaasje op de lekkage en hij werd weer in het halfkap gips gelegd,maar dat voelde veel beter aan ,ik kwam op de kamer en Tatiana vroeg en keek en zei laat maar ik zie het al het is beter he Ja ik kan deze nacht wel door komen hoor.ze nam afscheid en wij  op de kamer konden bijna gaan slapen,Eest nog even na praten en wat ze hadden gedaan . Het zou mijn benieuwen hoe het  verder zou  gaan en vooral de nacht ,nou ik kan je vertellen Natuurlijk ben ik wel een paar keer wakker geworden ,maar al met al heb ik heerlijk geslapen en we werden gewekt om 07.30 uur , Ja zeker alle vier  hebben we een goede nacht gehad , we waren toch alle drie geholpen We hebben zo heerlijke nacht gehad  dat we een voor een ,een aardig concert snurken weg hebben gegeven en dat was heerlijk.

Zo dat was mijn Dinsdag  Wordt vervolgt  de Woensdag.

Woensdag 02 02 2011

Het is mijn tweede dag in het ziekenhuis,we werden om 07.30 uur gewekt. Heerlijk geslapen en ja we zijn tussen door wel even wakker geweest om een paracetamol – letje in te nemen . Maar ik kan zeggen ik heb nog steeds geen pijn ,wel een mud aardappelen aan de voet. We moesten ons gaan wassen en ik had mijn plasfles al aardig gevuld ,maar deze werd nog niet geleegd,maar ik ging  me gewoon wassen. Er werden twee grootte metalen kommen op het tafeltje neer gezet en ik kreeg twee washandjes en twee handdoeken er bij. zo daar ging de gordijn dicht en ik kon mijn gang gaan. Eerst even mijn hemt uit doen en daarna mijn onderbroek ik zat heerlijk in mijn adamskostuum  en waste me van boven naar onder ook mijn voeten,ik droogde me af  en deed mijn schone onderbroek aan en vroeg aan de zuster of ze me rug wilde doen nou naar 10 minuten was het dan eindelijk zover ,ze had even  tijd. Met koud water waste ze me rug en droogde  me ook even af ,ik deed mijn schone t shirt aan en was klaar,Onder tussen kwam de schoonmaak ploeg langs en die maakte alleen het middenpad schoon want de rest zat achter de gordijnen,Na 15 minuten mochten we elkaar weer zien en ik vroeg Ach zou je mijn fles even willen legen ik moet zo nodig ,ze liep even heen en weer en ik deed de fles weer  tot 500 ml vullen deze fles heeft weer een tijdje gehangen. De lucht is daar zo droog dat IK zelfs die normaal niet zo veel drinkt  wel 4.5 liter vocht naar binnen dronk en ik kreeg via de infuus nog een liter zoutoplossing  er bij deze werd om de twee uur bijgevuld. Ik vroeg weer of ze het wilde legen zodat ik het weer kon bijvullen,weer kreeg ik een lege fles terug en binnen 2 minuten was deze weer gevuld tot 700ml vocht. Dat ging zo  de hele dag door ook toen de visite erbij waren,Marcel en Erik kwamen op viste en brachten een cake en een tweedehands slagroom mee,Mijn broer en schoonzuster waren er ook bij  Ik snee de cake aan,en deed op alle plakken slagroom de hele kamer zaten te smullen van deze heerlijke cake. Erik gaf aan de zuster door dat de fles vol zat ja,ja ik kom zo nou dat werd een half uurtje en ik kreeg een schone fles ,maar ook die was binnen 2 minuten gevuld. Weer wachten  de viste ging weg en om 21.30 vroeg ze of ik me wilde wassen voor de nacht Tuuurlijk was mijn antwoordt en ik kreeg weer twee kommen met water en ik begon me te wassen,Na het wassen pakte ik een bekertje van de tafel en vulde mijn fles zo vol dat het zeker er overheen liep. De zuster kwam en pakte mijn kommen weg en wilde de fles nu eindelijk gaan legen,Tja die was nu wel erg vol geworden en er zaten zeepvlokken in,Heel voorzichtig liep ze weg met een druppel spoor achter haar aan. Dat was wel even balen ,maar ik moet zeggen het heeft geholpen .We konden gaan liggen en nog even tv kijken,het was 12.00 uur toen ik mijn tv uit deed. Het snurk koor kon er wat van de ene nog harder dan de ander,Zelf heb ik ook mee gedaan,kan niet anders ga maar op de rug leggen en val in slaap wedden dat je snurkt. De man naast me had zich goed ingepakt alleen zijn ogen waren boven de dekens ,en vanuit deze dekens kwam toch een concert Wauw  de dekens  werden gewoon omhoog geblazen wat kon deze man snurken. Maar ook aan deze nacht kwam  een einde en we werden nu om 07.15 gewekt  Ja geslapen hebben we wel  al is het niet in een keer Maar het is nu Donderdag wat gaat deze dag geven????

Donderdag 03 02 2011

 

Goeden morgen mensen ,het is weer morgen dus opstaan. Mijn twee overbuurtjes Deden hun best om uit het bed te stappen. De ene Buurvrouw (Bernadette)moest vandaag proberen om haar nieuwe knie tot 60 graden te buigen en mijn andere buurvrouw(Hennie) probeerde van haar bed naar de bad kamer te komen en ik Jaaaaaaaaaaaa die werd geholpen op bed  Hennie had duidelijk veel moeite om vooruit te komen,ze leek wel een slak zo langzaam ging dat. Maar deze vrouw had wel een nieuwe  heup gekregen en dat gaat niet in je kauwen kleren zitten vooral als je geen 60 jaar meer bent. Buurvrouw Bernadette  was bezig om zo snel mogelijk naar huis te kunnen. Ok zei was wel 40 jaar maar had wel al een kunst knie en dat is toch ook geen kattenpis ,Ze was aan het stoeien  met haar been en was na afloop ook erg moe.We kregen eten en ook genoeg  te drinken. De verzorging was best wel goed ,Natuurlijk  hadden we wel commentaar vooral als de schoonmaak ploeg met halve materiaal aan kwam. Tjonge jonge  ik zei op laatst tegen zo,n juffrouw ,Je kan beter eerst even naar blokker gaan om daar een Plumeau  te halen en die te gebruiken. Dan kom je in een keer over de gordijnenrail en hoef je maar in een keer  te lopen. Maar nee zei deed de zei kanten eerst en daarna met een afgekloven stok  bovenop(die raakte niet eens de bovenkant omdat deze stok te klein was)Maar voor haar gevoel was dat goed gegaan. Ja  De verpleging keek ook even op en zag de stofwolkjes nog zitten maar de schoonmaakster was al weg. Ja mensen je doet voortaan eerst de vloer dan de nachtkastjes en als laatste de gordijnrail dat zijn de juiste volgorde en niet anders pas op hoor. Maar goed zoals ik al zei we konden genoeg drinken bestellen  en het eten was zeker goed. Verder ging deze dag gewoon voorbij en voor dat je het wist moesten we al weer gaan slapen.

Vrijdag 04 02 2011

We waren al op voordat de lichten aan gingen,Eindelijk kreeg ik mijn uitdraai van mijn enkel. Tjonge jonge wat een paar schroeven zaten er nu in. De dokter  zei nou dat zijn de gamma schroeven mooi he. Ik zei dat ik het nou jammer vond ,U had ze beter bij Praxis kunnen gaan halen dan had ik nog airmails gehad heel even was hij stil maar moest er wel om lachen. Maar de operatie was geslaagd en nu lag het aan het herstellen,Ja ik doe me best .Mag ik morgen naar huis? NEE je had een bloeding gehad en nu mag je misschien zondagavond en anders maandagmiddag naar huis  Balen maar goed . ik mocht wel  van bed naar de wc en weer terug en dat is heerlijk. Denk je eens in, Je grote boodschap in een chinese wok te gaan doen. Je doet je onderbroek omlaag,Je hijst je op een wok ,je laat je zakken en dan moet je nog een paar bruine frikadellen produceren,daarna je kont afvegen en je  weer uit de wok zien te wurmen met het gevolg dat deze misschien blijft hangen en dan??? Ik bedoel maar en dan leg je dan met een wokrand  gezicht om je kont nou ik ben blij dat ik gewoon naar de wc mag huppelen. Ik moet wel toe geven als ik dat had gedaan was het net dam tot dam ik was bekaf en was dan ook blij dat ik even mijn been weer in de hoogte kon leggen. De twee over buurvrouwen werden steeds sneller .Zelfs Hennie die renden met een stippel streep voorbij. Maar mensen de dagen zijn best lang en gelukkig had ik genoeg aanloop. De lichten op zaal gingen weer uit en we gingen weer Kijken wie deze nacht het hardst kon snurken.

Zaterdag 05 02 2011

Deze dag is Rot begonnen,het is vandaag precies 1 jaar geleden dat mijn vader  zijn ogen dicht deed en wel op de wc,Ik zat op de wc toen ik eraan dacht jeetje al een jaar geleden wat is dat snel gegaan. Vandaag kwam mijn moeder even langs samen met mijn schoonzuster en broer dus moest ik er goed uitzien, Ik waste me weer op bed en mijn rug werd ook weer goed gedaan.Mijn moeder kwam om 12.00. uur binnen en we hebben heerlijk gebabbeld. natuurlijk stonden we even stil bij mijn vader maar het leven gaat door dus er werd ook weer veel gelachen .Om 13.30 uur namen we afscheid en weg waren ze ,het werd voor Frans even te veel en ik deed mijn hoofd tussen de kussens,een jaar niets gevoeld en nu pas kwam alles naar boven .Maar het was ook zo weer snel over en we konden op de kamer weer lekker jennen tegen elkaar Bernadette mocht als ze de 90 graden haalde naar  huis. Dus werd de buig en strek machine ingesteld op 90 graden  en gaan met de banaan Morgen naar huis IK wel. Nog  moeier  ging ze slapen en droomde dat ze al weg was. Wij hielden om beurten de wacht Maar ook wij hebben geslapen ECHT WEL.

 

Zondag  05 02 2011

06.00 uur wat hoor ik?Ik deed mijn rug gedeelte omhoog en zag Bernadette al aan de rand van haar bed  haar been heen en weer bengelen,Wat doe jij nou zo vroeg ,vroeg ik,Ik ga vandaag de 90 graden halen en naar huis reken maar van Yess. Ze had de Fysische ook al vroeg besteld zodat als alles warm was ze ook kon lopen  in de hoek van 90 graden,En ik kan je vertellen ze mocht naar huis,maar met meer pijn dan de avond daarvoor Ze ging op bed liggen en je kon op haar gezicht zien dat ze meer pijn had dan daar voor,maar ze mocht naar huis ,en Buurvrouw Hennie en ik NIET gelukkig, Hennie gaf ook toe dat straks als Bernadette thuis zal zijn dat ze zeker weten een terugklap krijgt en dat ze misschien toch weer  het ziekenhuis in moest. Maar wij tweeën hadden nu nog  lol,vooral toen we wat te drinken kregen van medewerkster Lia,we konden cappuccino krijgen. Nou dat wilde we wel en graag een heerlijke mokka punt AUB,Nou daar  moest  Lia nog even bekijken wij maar lachen,Na een half uurtje kwam ze weer langs ,en vroeg Mevrouw en meneer nog een heerlijk bakkie Cappuccino? Wij nou graag en weg was ze weer even later kregen we de koffie en een plastiek bordje met daar op een vorkje en een uitgeknipte mokkapunt (dat stond op de punt) we schudde het uit van het lachen Dit hadden we natuurlijk niet verwacht  zo creatieve zuster geweldig  bij elke slok koffie begonnen we weer te lachen,We hebben haar natuurlijk wel bedankt en gezegd als er veel onkosten waren dat wij wel bij wilde lappen. Gelukkig waren deze van het huis met andere woorden de verzekerde betaalde. Hennie en  ik mochten  samen  gaan slapen,de volgende dag zouden we alle bij naar huis gaan. Samen hebben we een heerlijke nacht gehad,het was rustig en toch stiller dan de andere nachten.

Maandag  06 02 2011

Buurvrouw Hennie  werd onderzocht en bekeken en kreeg groen licht. Nou zei ze ik ga vanmiddag pas weg hoor. Mijn man moet eerst  zijn klein kind uitschool halen ,en dan pas komt hij me halen (gelukkig) Ik was niet alleen op zaal. Ik werd ook opgehaald om te  laten zien dat ik zeker weten met krukken kon lopen. We liepen naar de gang en ik kreeg te horen dat ik meer met mijn zere voet moest bewegen,OK dan maar zwaaien en dat was goed,zo zei ze nu gaan we de trap op,Ik deed de rechter stok aan de linkerkant en liep rustig naar boven,halverwege zei ze goed zo kom maar terug. Ik riep terug ik ga eerst naar boven en kom dan pas naar beneden ,Daar had ze niet van terug het was voor haar een test of ik inderdaad halverwege de trap zou gaan keren dat zal geen goede zet zijn geweest. Dus zei ze Jij gaat vanmiddag ook naar huis Nu even je voet laten rusten en dan komt het wel goed .Ik bedankte haar en ging ook meteen op bed met het voet omhoog liggen. Wij tweeën konden nog wel heerlijk eten samen op zaal voordat Hennie werd opgehaald,  Buurvrouw Hennie werd opgehaald en ik bleef achter in een lege kamer,Ik werd om 15.00 uur opgehaald om bij de gipskamer  het te laten onderzoeken. Het gips ging er heel voorzichtig af en mijn wond schoongemaakt Natuurlijk voelde ik dat wel maar ik dacht ik ga naar huis. De Dokter kwam even kijken en  zei Tja ik ben er nog niet mee eens dat het andere gips erop gaat,sorry het  is nog niet goed maar je mag als het gips er om zit wel naar huis. Nou dan maar met hetzelfde kleur gips naar huis.Ik werd weer opgehaald en Sylvia en Tatiana  stonden al op me te wachten,Alles was al geregeld dus konden we naar huis ,In mijn dochters auto was ruimte genoeg dus dat zat wel goed. eenmaal thuis aangekomen werd ik lekker verwent en kon deze dag niet stuk. Zo dat was het dan

Meer is er niet

 

Groetjes

Frans

Ps ik ben geen roman schrijver he