Blijkpolderpas 10-07-2016  

                                               Een club duik in Blijkpolderpas

We gingen ons verzamelen bij het zwembad te Almere Poort.

Gelukkig waren we allemaal op tijd en konden we meteen vertrekken. Het bruggetje over de A1 was afgesloten, dus moesten we een stukje omrijden, dit vond achteraf Annemiek niet echt erg.

Nu waren we aan gekomen in Nederhorst den Berg bij de Blijkpolderplas.

Wie waren er nu bij: Alexandra, Marjolein, Annemiek, Timon, Frits Gerrit en ik zelf, ons oppervlakte coördinator was Alexandra’s man (deze wist het zelf niet).

Blijkpolder Plas,

Adres: Kooierboog 1 1394 ND

Nederhorst den berg,

Met een redelijk parkeer gelegenheid, ongeveer 200 meter lopen naar de duikstek. Het is zoetwater en erg leuk voor de nachtduik en om foto’s te maken. Boden is van zand / veen, en de vis bestaat uit: voorn, baars, witvis, snoek, snoekbaars, Brasem, karper, kreeftjes, wol krab, paling en als je geluk hebt zoetwater kwalletjes.

Gelukkig kon ik de meeste duikers in schrijven op de duiklijst, daar wist ik hoeveel lucht zei bij zich hadden. Annemiek en Marjolein konden alvast weg gaan, Frits en Ik moesten nog even wachten op Alexandera, maar ook zei was klaar om te gaan duiken. Bij het gewezen trappetje waren duiker bezig met een redding oefening. Aardige mensen waren het, en ze bleven aan een kant oefenen zodat andere duikers er geen last van hadden [top van ze] Ook wij drieën lieten ons de diepte in zakken, langzaam zwommen we richting heipalen. Onderweg zagen we zoetwaterkreeftjes en de bekenden brokken steen en de heuvel. Langzaam zwommen we er omheen tot we bij de palen kwamen. Bij de palen zwommen wel honderden kleine visjes. Alexandra genoot op haar manier, [ wat wil je tussen twee knappe mannen hihihihihi] Frits en ik kregen er ook geen genoeg van. Na de duik had Timon een pannetje met over heerlijke knakworstjes klaar gemaakt. Deze ging erin als ketellapper heerlijk waren ze. Maar na alle pret reden we toch naar huis. Jammer dat er geen 50 liter flessen voor duiker bestaan, anders nam ik daar een dubbel zet van hummmmmm.

Fijne zondag en tot……..

Groet   Frans

Geef een antwoord