27-10-2013 – Noorderplassen 3e duikstek

p1120945Goede morgen beste lezers. Nu mochten we een uurtje langer slapen, maar zoals je weet en merkt dat lukt natuurlijk niet. Ik was gewoon weer om 06.30 uur wakker en stapt om 07.15 uur het bed uit. De koffie machine draaide de bekende bonen en ik vulde onder tussen mijn glas met Jus. Eerst even twee bammetjes op eten en daarnade wagen vullen. Om 09.00 uur reed ik in de storm en regen naar de duikplek. Waar gingen we duiken? Nou weer een nieuwe duikstek in de Noorderplassen. Het was een kleine rit, de motor werd nog net niet heet. Ik reed de parkeerplaatsje op en zette mijn wagen zo dat je uit de wind stond om te kleden. Na 10 minuten kwam Eric aan gereden. Eric zette zijn auto naast die van mijn, samen stapten we uit en onder de paraplu gingen we kijken bij het water. Maar we waren er gauw over eens dat het slecht weer was. Daarna gauw weer de auto in en zitten wachten op Frits. Eindelijk kwam dat kleine autootje aangereden,hij zette het dwars voor ons Ik deed het raam heeel klein stukje open en vroeg wat hij wilde [hij stond heerlijk in de regen] Maar ook wij stapten uit en het werd iets droger. We begonnen ons om te kleden en deden alles weer in de auto’s. Ik deed de deuren dicht en samen liepen we naar de plas. Frits en Eric waren als eerste in het water. Ik stond nog op de kant en kreeg ontzettende kramp. Jeeeetje nu moet ik nog poepen ook. Even de kond dicht knijpen maar nee ik moest enorm, dus zei tegen de heren ,nog even wachten ik ben zo terug. Het is dan een hele toer om alles weer uit te krijgen ,De trimvest los krijgen met hoge spanningen is net een redding ‘s oefening. Je probeert alles los te krijgen ,maar de sluitingen werkten niet echt mee onder zon hoge druk. Maar uiteindelijk kon het pak uit en daar was het dan. Na 10 minuten was ik weer terug en konden we gaan duiken. Langzaam zakten wede diepte in. Nou de diepte in? het werd weer niet dieper dan 2 meter We zwommen eerst even langs de kant, wat ons opviel was dat er nog veel jonge plantje waren, ook erg veel vlokkreeftjes waren aan het dansen. Na het bekijken van dit prachtigst zwommen we naar het eilandje toe. Onderweg wel wat driehoek mosseltjes en wat oesters. maar de meeste oesters waren al leeg gegeten. Onderweg kreeg ik weer kramp,maar kon het beheersen. Plots waren Eric en ik aan het driftduiken,we werden heeel langzaam mee genomen rond het eiland [ het leek net zeeland maar dan in het zoet water en dit ging wel stukke langzamer].Onze Frits merkte NIETS? We kwamen bij het eilandje aan en kwamen even boven. Zo wat ging het water te keer. We spraken af om weer terug te gaan en hup daar zakten we weer. Onderweg kwam Frits een dode kreeftje tegen ,en ik zag een iets grotere kreeft in een gat zitten. maar verder zagen we alleen maar planten en nog eens planten wel mooi. Maar aan deze duik kwam ook een einde en stapten we in de stromende regen uit het water. We zagen een lichte plek in de lucht dus wachten we daar even op zodat we in het droge weer ons konden omkleden. Na het opruimen van de spullen aten we nog even twee koeken weg. Eric gooide zijn nootje weg en door de wind werd deze in Frits zijn jaszak geblazen[als je daar op oefend dan lukt het je nog niet]Maar ook hier kwam een einde aan dus reden we weer naar huis WAT EEN OCHTEND. Een fijne week en tot………………

Groetjes Frans