24-11-2013 – Blijkpolderplas

p1130048378 / 143 Ik haalde Frits op om een duikje te gaan maken in de Blijkpolderplas. Frits stond al te wachten toen ik kwam aanrijden, Frits zei, ik laat me vandaag verrassen waar we heen gaan. Nou vertelde ik hem ,we hebben nu een paar keer gedokenin Spiegelpolder. Laten we nu maar eens kijken aan de overkant [blijkpolderplas] Mooi daar gaan we dus heen. Onderweg zaten we natuurlijk lekker kletsen bessen over wat we allemaal hadden mee gemaakt. Ik reed mijn Goof mobiel de parkeerplaats op en we waren op dit moment de eersten. Ik zette de wagen in een aangewezen plekje en samen liepen we naar de punt van de plas. Wauww wat was het watertje weer helder. Nu kon je zonder de zon de grens zien van de diepte. We liepen te vrede terug en ik deed de achterklep open zodat de spullen er eruit getild kon worden. Onder tussen kwamen er nog meer duikers aan. Hee, een bekent gezicht, He man ook een duikje maken.JJa ik moet een oefening doen. O, en wat voor oefening gaat het worden? Een redding ‘s oefening. Nou Man heel veel sterkte. De verenging NARWAL waren met 8 maan sterk. De Aga divers zoals gewoonlijk met 2 normaal met 4 man. Wij waren natuurlijk veel eerder klaar en liepen naar de punt, ons werd wel gevraagd of we geen stofwolken wilden maken, Ik gaf als antwoord, je wilde toch een redding ’s oefening doen hihihihi. Natuurlijk hielden we daar wel rekening mee. We deden even de buddy checkt en stapte het water in. Na het OK –teken lieten we ons zakken en zwommen heel rustig weg. Onderweg was het zicht zeker 4 tot 8a10 meter. Samen keken we links en rechts om wat te kunnen zien. Na 10 a 12 minuten kwamen we een paar auto banden tegen, Deze banden werden flink bewoond door Driehoeks mosseltjes en tussen door waren de vlokkreeftjes aan het dansen. Natuurlijk moesten we daar even de tijd voor nemen, In een van de banden was een duidelijke driehoek te zien, Hoe was dit nu ontstaan? Maar eerst een foto maken van Frits boven de banden voordat we weer verder gingen. We keken even op de Mares computertjes en ik zag dat ik nog ruim 100 Bar over had en Frits 110 Bar. Nu gaven we elkaar een teken dat we om de berg gaan en dan naar de betonpalen. Nadat we een tijdje op 11.9 meter waren geweest gingen we rustig naar de kant. Onderweg gaf de computers aan dat we even op 5 meter moesten blijven. Natuurlijk deden we dat en nadat hij aan gaf dat we verder konden gaan waren we snel bij de palen. Frits begon meteen met zijn lamp te zwaaien, Ik keek op en zag de geweldige snoek leggen. Man o man wat een pracht beest. Heel langzaam probeerde ik hem te benaderen onder tussen een paar foto’s nemende. Ik kwam redelijk dicht bij, maar ons model had andere ideeën en zwom heel rustig weg van ons. Wel jammer, ik had nog graag 5 minuten naar het dier willen kijken. Ik draaide me om en lied me iets de diepte in zakken tot aan het einde van de palen. Tussen de openingen zaten we 50 stuks jonge posjes [heerlijk maaltje voor onze snoek].Maar we gingen verder en onderweg was er nog genoeg te zien, Palen, brokken beton, bomen, kruiwagen enz, enz. ook tussen de veenblokken zaten gaten en in een van zon gat zat een flinke zoetwaterkreeft. Deze was zeker uit de klei getrokken het dier was +/_ 15 a 20 cm lang en had grote scharen. Nadat we heerlijk hadden gekeken zwommen we naar het trappetje. Man o Man wat een over heerlijke duik was dat we waren even goed 66 minuten onder geweest. Samen liepen we naar de parkeerplaats en daar stonden van de vereniging Nar wal zich al on te kleden. De dames en heren hadden het erg koud. Helaas was ons manneke niet geslaagd, hij deed het er te lang over, jammer volgende keer beter. Net als dit verhaal.

Groetjes Frans