17-11-2013 – Spiegelpolder

p1130006377 / 141 Hoera weer een duik ochtend. Frits kwam me halen en samen reden we naar Spiegelpolder. Onderweg door de polder heen rijende zagen we de geweldige kleuren van de herfst. We slingerden van links naar rechts en moestenwel even wachten voor de trein. Samen reden we het padje op en reden richting camping ingang [de parkeerplaats was helemaal vol] Maar tussen de vele auto’s stond Eric al op ons te wachten, we riepen hem en ook hij zette zijn auto naast die van Frits. Nu was het even droog dus snel omkleden geblazen. De Deuren op slot en we liepen naar de duikstek. Een voor een plonsden we het water in, even wat recht doen en nu gaven we het OK teken en weg waren we. Heel langzaam zwommen we langs de kade,langs de kade groeide nog steeds vele waterplanten en sommigen hadden een lengte van 1.2 meter en de andere rond de 25 cm. Tussen de lange en lage planten zat erg veel jonge vis. Samen zwommen we heel rustig door alles heen en kwamen nu ook weer van alles tegen. Frits en ik zakten naar de 18.3 meter en Eric bleef ons in de gaten houden op 11 meter. Gelukkig was het helder water dus alles wat wij zagen van dicht bij, zag Eric van boven af. We kwamen ook onderweg een aantal palen tegen van een steiger of zo, deze palen waren aan een kant begroeid. Tussen de palen door zwommen ook kleine visjes. We zwommen verder en kwamen bij de oude instapplaats boven water Ik keek even op mijn computer en het bleek dat we al 63 minuten onderweg waren geweest. We zwommen langs de kant terug. Eenmaal bij de trap aangekomen stapte ik als eerste uit het water, Ik deed als een gek mijn spullen af en ritste mijn pak snel open. Gelukkig was Eric ook al uit het water zodat hij me een handje kon helpen met mijn pak. Ik rende even naar het einde van de steiger en lied me toen leeglopen. Tjonge, jonge wat een spanning zat er op mijn blaas. Ik leek wel manneke pis. Ik was klaar en keek even achterom, Op dat moment zag ik een zwarte streep richting auto gaan. Ook Frits had hoge spanning in zijn broek. Samen met Eric liepen we naar de auto’s toe. We kleden ons om en ik knielde even neer, maar helaas daar lag de zelf gebakken cake van Sylvia. Oeps nu was het erg plat geworden en tja dat is nu niet zo beleefd om dat aan je vrienden te geven, Dus toedeledokie, hier eendjes smikkelen maar [geloof me geen nare opmerkingen gekregen van ze] Gelukkig had Yvonne ook haar best gedaan en nu aten we appeltaart en dronken koffie /thee. Nadat we alles naar binnen hadden geschoven begon het weer te spetteren. Samen ruimden we de laatsten spullen op en stapten de auto’s in. Nu reden we weer richting huis en geloof me het was jammer dat we niet genoeg lucht bij ons hadden, We hadden nog wel een uurtje door willen dobberen. Eenmaal thuis aangekomen was het toch alles afspoelen en op hangen. Zo luitjes dit was het weer, nog een fijne week toegewenst en tot………….

Groetjes Frans