1* Junior Open Water Diver

junior-open-water-diver-008Leuker, aantrekkelijker en ook meer uitdagingen voor een voor de AGA Divers belangrijke doelgroep.
De jongere jeugd, vanaf 12 jaar om precies te zijn.
Vaak nog aan het zoeken naar nieuwe hobby’s.

Het draait allemaal om het nieuwe brevet dat de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) introduceert, voluit één sters junior open water diver (1* JOWD).
Geen nieuwe uitvinding in duikland.
De NOB Heeft wat de ideeën betreft leentjebuur gespeeld met de commerciële organisaties zoals Padi en SSI die al jaren de jeugd de kans bieden een officieel duikbrevet te halen waarmee ze in het buitenwater onder kunnen duiken.

De lancering van het 1* juniorbrevet heeft voor de AGA Divers veel voordelen.
We kunnen de jeugd op deze manier meer mogelijkheden bieden en zowel ouder als kind kunnen met deze opleP1200045_resizeiding participeren binnen de vereniging.
Door jongere tussen de 12 en 14 jaar de mogelijkheid te bieden om eerder een officieel duikbrevet te halen en op jonge leeftijd onder begeleiding van een meerderjarige duiker het buitenwater in te mogen, creëer je meer uitdaging.
Dit maakt duiken leuker en aantrekkelijker.
Het 1* JOWD brevet sluit aan op de behoefte van deze jongere jeugd.
Jongeren worden eerder als een volwaardig lid van de vereniging beschouwd, en kunnen zo makkelijker en sneller meedoen bij de clubactiviteiten in het buitenwater.

kind_duiker_2Hoewel de vorm en inhoud van het 1* juniorbrevet gelijkwaardig zijn aan het grote 1* brevet, zijn er toch verschillen.
Er zijn beperkingen te aanzien van de maximale duikdiepte (10 meter), maar ook aan het aantal duiken per dag is gereguleerd (1 per dag, 6 per week) evenals de minimale watertemperatuur (14 °C).
Verder is een medische keuring jaarlijks verplicht en zelfstandig duiken is uitsluitend toegestaan, met een meerderjarige open water diver brevet.

Ook kan het juniorbrevet bij het bereiken van de 15e verjaardag niet zonder meer worden omgewisseld voor het 1* brevet. De ex-junior duiker dient dan nog een aantal lessen te volgen om het verschil in duikdiepte te overbruggen.