06-10-2013 – Blijkpolderplas

p1120797Jeeetje wat een kort nachtje. Mijn dochter vierde haar verjaardag bij ons thuis [ 25 jaar geworden]. Om 18,30 uur liep mijn huis al aardig vol. Natuurlijk met heel veel vrouwschoon. Het werd een gezellige boel en het ene verhaal naar de ander werd verteld en ja collega’s onder elkaar daar snappen wij soms niets van. Het werd 03.00 uur voordat ik eindelijk het bed in kon stappen. Ik zette de wekker op 07.30 uur en viel als een blok in slaap. De volgende ochtend met wat kleine oogjes stond ik alles in te pakken.[beide maten waren dit keer er niet bij] Ik had mijn brood op en dronk mijn Jus en Koffie bekers leeg. ZO ik kan er weer tegen. En stapten in mijn auto en reed weg. Mijn RR tje heeft spiegels met verwarming Luxe johhh je zag zo de mistlaag verdwijnen. Ik reed de Hollandse burg over en hield rechts aan en zo kwam ik op het bekende landweggetje te rijden. Wauw mensen de laag hangende mist en daarboven twee gescheiden lucht delen was een geweldig mooi gezicht. Het vee zag je soms zweven. Paarden zonder benen en af en toe enkele koeien kop de rest in de mist. Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen liep ik even naar de punt[er was nog niemand]. Ik keek in het water en nu kon je tot de afgrond kijken zo helder was het. Ik maakte wat foto’s van de dauw op het water en dan de prachtig mooie lucht, Het zonnetjes scheen al vel en het was heeerlijk, onder tussen was Daan naast me komen te staan en samen bespraken we waar we gingen duiken. We liepen terug en pal bij de parkeerplaats kwam Freek aangelopen. En heren hoe is het?En wij nou erg troebel en toch wel hoge golven Dat laatste was nou niet erg geloofwaardig, er stond helemaal geen wind, maar Freek wilde het toch zelf zien hihihihi. Uit een camper stapte Roel en Anneke uit, Hu ik had niet eens gezien dat ze daar in zaten ondanks ik deze mensen wel goede morgen wensten. Freek was onder tussen terug gekomen en zei ik wil met Roel dus als jullie samen gaan. Goed idee van Freek. We kleden ons om en liepen een voor een naar de waterkant. Alles OK? Plons daar lag ik Brrrr even wennen, ook Daan kwam het water in ook hij moest even wennen, maar al gauw waren we aan de temperatuur gewend en konden we zakken. Heel rustig zwommen we richting betonpalen jeetje je kon zeker 10 a 15 meter ver kijken zonder lamp. Onderweg maakten we wat foto’s van de voorwerpen die we tegen kwamen. We kwamen nu pal bij de heipalen aan, en moesten even wachten. Er kwam een lange trein aan van pak weg 10 a 12 cm lange baarsjes. Deze diertjes zwommen zonder naar ons te kijken voor ons langs. Wij lagen stil en keken hoe ze dat deden[natuurlijk met hun staartjes hehehe] deze stoet leek wel een koploper van voren heel veel en breed en hoe meer naar het einde werd de trein smaller tot de laatste een punt was geworden. Wij waren nog aan het kijken tot ook het laatste baarsje al hijgend achter de rest aan zwom. Eindelijk konden we verder gaan en we genoten van het geheel. Samen zwommen we om de palen heen en keken tussen en onder deze palen maar er was geen snoek te zien. Het hele duik gebeuren leek toch echt of je in een aquarium zwom. Bij de rietkraag was een grotere baars aan het jagen, er was genoeg om dat te doen. Helaas kreeg het dier niets te pakken ook wel logies er waren er ook zo veel wel honderd en welke is dan het lekkerst. Maar we moesten terug en onderweg kwam uit het niets een krab te voorschijn. Het dier was zeker 10 tot 15 cm doorsnede en het kon lopen niet te kort. Natuurlijk wilde ik er een foto van maken dus zwom ik als een gek achter het dier aan, onder het zwommen proberen een foto te maken. Maar toen het dier plots stil stond begon het zich meteen in te graven ik had wel een foto maar deze is zeer zeker niet scherp [sorry] Nu kwamen we aan de kant en Freek stond ons al op te wachten. Jammer zei hadden maar kort gedoken kan gebeuren toch?? Wij waren 60 minuten onder geweest en hadden veel gezien. Ook wij kleden ons om, en nadat we wat hadden gegeten [het bekende koekje van Freek-kie Boy] namen we afscheid van elkaar en reden we weer naar huis. Zo nu alles uit spoelen en ophangen in het heerlijke zonnetje. Wel jammer hoor dat mijn maatjes er niet waren, maar misschien zijn ze de volgende week er wel bij. Mensen een fijne week toe gewenst en tot……………………. Groetjes Frans